Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsoppa med sås

Detta är verkligen en toppensoppa! En soppa för fest och tjoföljt, och en soppa för påsk förstås!

Kycklingsoppa

Du behöver:

1 hönsbuljongstärning

1 sköljd stor kyckling

400 g palsternacka i bitar

400 g rotselleri i bitar

4 morötter i bitar

1 msk + 2 tsk torkad dragon

2 msk curry

2 tsk torkad basilika

4 msk maizena + 1 dl grädde

5 dl grädde

2 dl skalade räkor


salt
och peppar

en skvätt sherry

Smaskig sås

Du behöver:

3 dl gräddfil

1 dl hackad dill

1 msk riven pepparrot

2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

Såsen gör du lätt: blanda bara ihop allt och smaka av. Klart!

Slutligen...

Gör så här:

Börja med soppan! Koka upp så mycket vatten + buljongtärning att det precis täcker kycklingen. Lägg i kycklingen hel. I med rotfrukterna, grönsakerna och 1 msk dragon. Nu ska det få koka i 1 timme. Nu är det dags att ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål. De superkokta grönsakerna mixas till en puré. Sila buljongen som är kvar och låt den svalna. Lägg grönsakspurén i en kastrull. Späd till lagom tjocklek med buljongen, krydda och smaka av med salt och peppar. Rör ut maizena med grädde och så ner med allt i soppan. Häll i resten av grädden + en skvätt sherry! Låt soppan få ett hastigt uppkok. Servera den med kycklingkött, skalade räkor och sås on the side. Klart!