Kycklingsoppa med sås

Detta är verkligen en toppensoppa! En soppa för fest och tjoföljt, och en soppa för påsk förstås!

Kycklingsoppa

Du behöver:

1 hönsbuljongstärning

1 sköljd stor kyckling

400 g palsternacka i bitar

400 g rotselleri i bitar

4 morötter i bitar

1 msk + 2 tsk torkad dragon

2 msk curry

2 tsk torkad basilika

4 msk maizena + 1 dl grädde

5 dl grädde

2 dl skalade räkor


salt
och peppar

en skvätt sherry

Smaskig sås

Du behöver:

3 dl gräddfil

1 dl hackad dill

1 msk riven pepparrot

2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

Såsen gör du lätt: blanda bara ihop allt och smaka av. Klart!

Slutligen...

Gör så här:

Börja med soppan! Koka upp så mycket vatten + buljongtärning att det precis täcker kycklingen. Lägg i kycklingen hel. I med rotfrukterna, grönsakerna och 1 msk dragon. Nu ska det få koka i 1 timme. Nu är det dags att ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål. De superkokta grönsakerna mixas till en puré. Sila buljongen som är kvar och låt den svalna. Lägg grönsakspurén i en kastrull. Späd till lagom tjocklek med buljongen, krydda och smaka av med salt och peppar. Rör ut maizena med grädde och så ner med allt i soppan. Häll i resten av grädden + en skvätt sherry! Låt soppan få ett hastigt uppkok. Servera den med kycklingkött, skalade räkor och sås on the side. Klart!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!