Kycklingsoppa med sås
Detta är verkligen en toppensoppa! En soppa för fest och tjoföljt, och en soppa för påsk förstås!
Kycklingsoppa
Du behöver:
1 hönsbuljongstärning
1 sköljd stor kyckling
400 g palsternacka i bitar
400 g rotselleri i bitar
4 morötter i bitar
1 msk + 2 tsk torkad dragon
2 msk curry
2 tsk torkad basilika
4 msk maizena + 1 dl grädde
5 dl grädde
2 dl skalade räkor
salt och peppar
en skvätt sherry
Smaskig sås
Du behöver:
3 dl gräddfil
1 dl hackad dill
1 msk riven pepparrot
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Såsen gör du lätt: blanda bara ihop allt och smaka av. Klart!
Slutligen...
Gör så här:
Börja med soppan! Koka upp så mycket vatten + buljongtärning att det precis täcker kycklingen. Lägg i kycklingen hel. I med rotfrukterna, grönsakerna och 1 msk dragon. Nu ska det få koka i 1 timme. Nu är det dags att ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål. De superkokta grönsakerna mixas till en puré. Sila buljongen som är kvar och låt den svalna. Lägg grönsakspurén i en kastrull. Späd till lagom tjocklek med buljongen, krydda och smaka av med salt och peppar. Rör ut maizena med grädde och så ner med allt i soppan. Häll i resten av grädden + en skvätt sherry! Låt soppan få ett hastigt uppkok. Servera den med kycklingkött, skalade räkor och sås on the side. Klart!