Kladdkaka + mjukglass = sant
"Detta är himmelskt! Ett måste att pröva för att hålla kalori-intaget intakt!" Vem har sagt att godsaker bara är för helger? Här är en smarrig kladdkaka från Husmorsorna!
Rör i hop med elvisp:
3 ägg
4½ dl socker
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
Rör i:
150 g smält smör/margarin
2 ½ dl vetemjöl
Gör så här:
Bröa form – i med smeten
175 grader, 35-40 minuter. Snarare 35 än 40.
Glöm inte att äta upp det lilla som blir kvar i bunken, för tusan så gott det är!
Och här är Agis mjukglass, bara att mixa och matcha!
Agis mjukglass
Agi är en sucker för mjukglass i chokladdopp. Ni vet, när man doppar mjukglassen i choklad, så chokladen stelnar. Det är inte alltid han orkar masa sig iväg till en kiosk för att få sin chokladdopp. Då gör han egen. Och då gör han så här:
1 liter vaniljglass
1 ½ dl hårt vispad grädde
Ta fram glassen ur kylen ett tag innan servering, så glassen hinner smälta något. Därefter vänder du ner den vispade grädden i glassen och blandar om rejält. Klart!