Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka + mjukglass = sant

"Detta är himmelskt! Ett måste att pröva för att hålla kalori-intaget intakt!" Vem har sagt att godsaker bara är för helger? Här är en smarrig kladdkaka från Husmorsorna!

Rör i hop med elvisp:

 3 ägg

 4½ dl socker

 1 tsk salt

 1 tsk vaniljsocker

 6 msk kakao

Rör i:

 150 g smält smör/margarin

 2 ½ dl vetemjöl

Gör så här:

 Bröa form – i med smeten

175 grader, 35-40 minuter. Snarare 35 än 40.

Glöm inte att äta upp det lilla som blir kvar i bunken, för tusan så gott det är!

Och här är Agis mjukglass, bara att mixa och matcha!

Agis mjukglass

Agi är en sucker för mjukglass i chokladdopp. Ni vet, när man doppar  mjukglassen i choklad, så chokladen stelnar. Det är inte alltid han  orkar masa sig iväg till en kiosk för att få sin chokladdopp. Då gör han  egen. Och då gör han så här:

1 liter vaniljglass

1 ½ dl hårt vispad grädde

Ta fram glassen ur kylen ett tag innan servering, så glassen hinner  smälta något. Därefter vänder du ner den vispade grädden i glassen och  blandar om rejält. Klart!