Kladdkaka + mjukglass = sant

"Detta är himmelskt! Ett måste att pröva för att hålla kalori-intaget intakt!" Vem har sagt att godsaker bara är för helger? Här är en smarrig kladdkaka från Husmorsorna!

Rör i hop med elvisp:

 3 ägg

 4½ dl socker

 1 tsk salt

 1 tsk vaniljsocker

 6 msk kakao

Rör i:

 150 g smält smör/margarin

 2 ½ dl vetemjöl

Gör så här:

 Bröa form – i med smeten

175 grader, 35-40 minuter. Snarare 35 än 40.

Glöm inte att äta upp det lilla som blir kvar i bunken, för tusan så gott det är!

Och här är Agis mjukglass, bara att mixa och matcha!

Agis mjukglass

Agi är en sucker för mjukglass i chokladdopp. Ni vet, när man doppar  mjukglassen i choklad, så chokladen stelnar. Det är inte alltid han  orkar masa sig iväg till en kiosk för att få sin chokladdopp. Då gör han  egen. Och då gör han så här:

1 liter vaniljglass

1 ½ dl hårt vispad grädde

Ta fram glassen ur kylen ett tag innan servering, så glassen hinner  smälta något. Därefter vänder du ner den vispade grädden i glassen och  blandar om rejält. Klart!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!