Kanelbulle & mjölk – Systembolaget släpper en ny likör och vi har testat

En likör med smak av mjölk och nygräddad kanelbulle. Visst blir man nyfiken på den smaken. Vi har testat!

Smakminnet är det bästa minnet sägs det, och smaken av kanelbulle och mjölk är vi nog många som kan relatera till på olika sätt.

Detta har systembolaget tagit fasta på, då de lagom till kanelbullens dag den 4 oktober lanserar en helt ny likörsmak. Kanelbulle & mjölk kort och gott, enligt uppgift med smak av nygräddade kanelbullar med kall mjölk.

Skulle du byta ut din nygräddade kanelbulle mot Kanelbulle och mjölk-likör? Det ena utesluter i och för sig inte det andra, men det är med viss skepsis och stor nyfikenhet vi häller upp likören, redo för att provsmaka.

Utseende

Ur den lite för mycket känslan av barnkalas designade flaskan för att ändå vara en vuxenprodukt (likören innehåller 17% alkohol), häller vi upp en trögflytande beige likör. Klassisk gräddbaserad likör med andra ord.

Doft

Likören doftar, kanel och söta äpplen, men också en påträngande lukt av aceton eller desinfektionsmedel. Det blir lite för mycket känsla av rengörinsmedel för att bli övertygad om att detta kommer smaka gott.

Smak

En gräddig och len likör, men med en skarp smak av kanel. Det smakar faktiskt exakt som det där starka kaneltugummit som man för några år sedan bara kunde köpa i USA. Av nygräddade kanelbullar smakar intet, men en tydlig eftersmak av sprit (eller om det fortfarande är den vassa kanelsmaken som känns).

Utlåtande

Tyvärr, det lät ju så festligt, men detta var ingen lyckad smakkombination. Möjligtvis skulle det funka att hälla en rejäl skvätt över vaniljglassen.

Kanelbulle & mjölk är den första dessertlikören som lanseras i serien Svenska Bakverk.

Undrar vad som kommer härnäst. Kladdkaka med grädde, ostkaka och sylt eller morotskaka?

LÄS OCKSÅ: Baka världens godaste kanelbullar – tipsen för att få de extra saftiga