Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Recept på julmat – så gör du de saftigaste julköttbullarna

Här är bästa receptet på julköttbullar. Anette Rosvall gör saftiga julköttbullar med öl i smeten.

Julmat i all ära, men visst är väl julköttbullar klart viktigast på hela julbordet! Detta är Anette Rosvalls recept på julköttbullar.

Recept saftiga julköttbullar

Du behöver:

2 kg köttfärs, nöt- eller blandfärs

3 dl ströbröd

2 ägg

4 dl mjölk eller grädde

2 dl julöl

2 stora hackade eller rivna gula lökar

3 rivna vitlöksklyftor

Salt och nymald svartpeppar

4 msk kalvfond

Gör så här:

1. Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.

2. Blanda i färsen och arbeta smeten med händerna. Om du arbetar den länge och brutalt blir bullarna stunsigare och som små studsbollar. Knådar du dem kort och lätt får du luftigare köttbullar. Smaken är som baken, så gör det som känns bäst för dig.

3. Rulla ut 140 små eller 100 stora köttbullar.

4. Stek dem på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen i 225 grader i 15 minuter.

5. När du värmer dem på själva julafton fräser du dem en stund i stekpannan så får de snyggare yta.

Läs också: Recept på klassiska julköttbullar

Mer julmat och julgodis på amelia

7 recept på julmat – klassikerna på julbordet

2 recept på julgodis – cake pops och världens godaste julkola

Julgodisrecept – här är julens godaste godis

Foto: iStock