Johanna Toftby bjuder på paj!
Hon kan verkligen det där med pajer, Johanna Toftby. Hennes senaste verk är ett par smarriga blåbärspajer med "crunch"! Här bjuder hon på receptet!
– Ni ska få receptet på blåbärspajen jag bakade igår. (den andra kan ni söka här på bloggen, ”knaprig blåbärspaj” så kommer det receptet upp. Vansinnigt god)
Blåbärspaj med mandel och vit choklad
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl mandel
100 g vit choklad
100 g smör
ca 350 g blåbär
1 msk potatismjöl
1 msk socker
Häll blåbär i en pajform, blanda potatismjölet och sockret i en skål, strö över bären. Hacka mandeln och chokladen, blanda alla ingredienserna och smula det över bären. Tillaga i ugnen 225 grader ca 20 minuter.
Servera med lösvispad grädde eller vaniljglass…!
Mycket, mycket gott.