Impa med somrig Pavlovatårta
Tro't eller ej, den här lyxfina tårtan är lätt som en plätt att svänga ihop!
Du behöver:
8 äggvitor
2 tsk maizena
1 tsk vaniljsocker
4 dl socker
många droppar röd karamellfärg
Fyllning:
Vispa 3 dl grädde och blanda ner 1 dl mixade hallon och socker efter smak.
1-2 liter blandade sommarbär (jordgubbar, hallon och röda vinbär).
Florsocker
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa marängsmeten tills den är hård och inte släpper bunken.
Vänd bunken uppochner, då märker du snabbt om det är färdigvispat.
Gör en snygg rund botten, cirka 30 cm i diameter. Försök att få den jämn och fin. När du är kklar med formen sänker du ugnsvärmen till 125 grader och sätter in botten i 90 minuter. Ta ut den och låt den svalna långsamt. Klutta ut den vispade grädden över botten, garnera snyggt med bären och pudra lite florsocker över. Impar på alla och är lätt som en plätt!