Husmorsornas chokladmousse
En av våra duktiga Husmorsor har fått chokladmoussechock! Här om dagen provade hon nämligen att göra en efterrätt á la Anette, en smakupplevelse som gav perfekt combo i munnen. Här är receptet!
Mörk som natten, bitter och lite sträv - låter det som en god efterrätt? Nej kanske inte men det var den. Det sköna med receptet är att det går och göra den precis så mörk som man själv vill, kanske man till och med delar smeten och gör en del ljus och en del mörk så man kan blanda och få en perfekt combo i munnen. Vi drack the till våran mousse men det går lika bra med kaffe, mjölk, jos, champangen eller rödvin.
/Anette
Chokladmousse
2 st äggulor
2 msk strösocker
200 g smält choklad (så mörk du vill – genera dig icke)
2 dl vispad vispgrädde
1 dl crème fraiche
Eventuell smaksättning:
Hackad dumlekola • after eight • 1 msk av din favvolikör
Vispa äggulor och socker poröst och blanda ner chokladen. Blanda grädde och crème fraiche och
rör försiktigt ner gräddblandningen i chokladsmeten. Rör ner smaksättningen i samma veva.
Skeda upp i en snajdig skål och ställ svalt i cirka 1 timme före servering.