Hjälp Annika Sjöö att laga mat

Om ni undrar varför recepten i Annika Sjöös hälsoblogg ser ovanligt onyttiga ut, så har vi svaret. Läs mer om hennes skräpmatsprojekt!

Hej Annika! Vad är det för mat du har börjat laga? Det ser ju lite fredagsmys-aktigt ut...

– Det är det också, men det är nyttiga recept. Det var min fästman som frågade mig om jag inte kunde laga skräpmat, fast med nyttiga ingredienser. Det tyckte jag var en bra idé eftersom många har svårt att undvika sådan mat. Och nu lägger jag ut ett recept varje torsdag på min blogg.

Vad är det du byter ut i skräpmaten då?

– Till exempel kan man byta ut vetemjölet mot dinkelmjöl i pizzadegen, då får man långsamma kolhydrater istället. Och den vanliga osten kan bytas ut mot mager ost som mozzarella.

Men blir det lika gott då?

– Absolut, minst lika gott tycker jag iallafall. Och man mår bättre efteråt.

Vad är tanken med att lägga ut recepten?

– Det vore kul om mina besökare provar recepten hemma över helgen, och sen ger mig respons på hur resultatet blev. Drömmen är att kunna ge ut en bok full av recept på nyttig skräpmat. Så man kan säga att boken får växa fram, och alla som läser min blogg får vara med och tycka till!

Ska du göra något kul i helgen då?

– Jaa, på söndag ska jag bjuda hem mina svärföräldrar och mina egna föräldrar, då blir det hälsofika á la Annika – nyttig cheesecake! Får se om jag lägger ut receptet här på måndag. 

Till Annikas blogg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!