Så rengör du grillgallret snabbt och enkelt – helt utan stålborste

Det är lätt att efter varje grillsommar både glömma bort men framför allt – inte orka ta itu med grillens galler och rengöra det inför nästa gång som grillen ska användas. Men här får du knepet som varken tar särskilt mycket tid eller kraft och som kommer göra ditt galler skinande rent igen.

Visst känner ni igen det där, hur man grillar i princip varje kväll på sommaren tills grillgallret tillslut är alldeles svart och kletigt. Och de där sista fastbrända resterna verkar ju aldrig riktigt vilja gå bort heller!? Men med hjälp från några ingredienser du troligtvis hittar i skafferiet (eller i närmaste matvaruhandel) blir grillgallret rent fort – och kräver inte mycket av din tid eller ansträngning.

Rengör grillgallret snabbt och lätt – det är busenkelt

 

Det enda du behöver är bakpulver, ättikssprit och vatten – och så lite folie. Se så, ut och fixa det nu, så är det redo för kvällens grillning sen!

Den här artikeln publicerades först på Sköna hem.

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Mest läst just nu:

Smarta knepet för att slippa knott och mygg gör succé på nätet – så här gör du

Så slipper du myror hemma – 8 miljövänliga knep

Så blir du av med bananflugorna – 4 knep som faktiskt fungerar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!