Foto: Shutterstock

Så gör du fluffy slime – det är enklare än du tror!

Grunden i fluffy slime är lim, och det är mycket enklare att göra egen slime än du tror. Här är receptet på fluffy slime, samt ett recept på slime utan lim.

Fluffy slime är enkelt att svänga ihop, ingredienserna är få och resultatet kommer direkt. Denna slimen behöver inte kokas och svalna utan blir klar direkt.

Måtten är allt annat än exakta, utan man får gå lite på känsla. Fluffy slime innehåller fem ingredienser: Lim, hudlotion, raklödder, linsvätska eller ögondroppar och karamellfärg.

Själva grunden i fluffy slime är lim, och det måste vara ett trälim som innehåller polyvinylacetat – ett pva-lim. Hudlotion gör slimen elastisk och raklöddret gör det fluffigt. Det är linsvätskan som kommer forma din slime, och det är viktigt att vätskan innehåller boratbuffert eller borsyra, titta på innehållsförteckningen.

Fuffy slime recept

Du behöver

En plastskål och en sked att blanda slimen i
ca 1 dl lim som innehåller pvc
ca 1 msk hudlotin
0,5-1 dl raklödder
Några droppar karamellfärg
1 dl linsvätska, ögondroppar eller ögonvätska, det viktigaste är att lösningen innehåller innehåller boratbuffert eller borsyra.

Så gör du fluffy slime

1. Börja med att hälla limmet i en plastbunke.

2. Tillsätt cirka 1 matsked hudlotion och blanda ordentligt.

3. Nu är det dags att blanda i raklöddret. Antingen lika mycket raklödder som mängden lim, eller hälften så mycket, beroende på hur fluffigt du vill att din slime ska bli.

4. Droppa i några droppar karamellfärg, och blanda allt ordentligt.

5. Nu i med linsvätskan eller ögondropparna. Häll i lite i taget och rör om mellan varven. Det är nu din slime börjar formas.

När din slime börjar bli fast häll ut den på bordet och arbeta in mer linsvätska tills du får den konsistens du önskar. Resultatet blir en härligt fluffig slime som är elastisk och följsam och som ger ifrån sig de karaktärisktiska slime-ljuden (pruttar!).

Förvara din slime i en plastburk med lock för att förhindra att den torkar ut.

Lycka till!

Men om du av någon anledning inte kan eller vill göra den fluffiga slimen, har vi ett recept på ett väl beprövat slime-recept utan lim här nedan.

Recept på slime utan lim

Du behöver

3 dl kallt vatten
2 1/2 msk potatismjöl
några droppar olja
några droppar karamellfärg

Så gör du slime utan lim

Mät upp kallt vatten i en kastrull och häll i potatismjölet. Vispa ihop det och starta plattan. Låt det sjuda upp och koka till en tjock smet ( det går fort ) ta bort från plattan och vänd ner olja och lite karamellfärg.

Ställ in i kylskåpet och låt svalna.

Lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!