Handla Karolina Palmérs konst: "Mina kunder behöver en färgklick i sitt hem!"

Karolina Palmér har aldrig kompromissat sin kärlek till färg. Harmoniska och smått överraskande färgkombinationer gör tavlorna, som Karolina målar hemma i Kungsbackaateljén, minst sagt unika. Nu kan du handla Karolina Palmérs originaltavlor (som endast säljs hos amelia) och bästsäljande posters direkt här i artikeln.

Karolina Palmér, hur kommer det sig att du målar din konst med så mycket färg och ansikten?

– Färg har blivit till mitt signum. Ibland brukar jag börja med att måla i svart och utan människor först, men känner alltid direkt att det är något som saknas. Så då lägger jag till en färgklick och någon form av figur för att få till känslan som jag behöver för att bli nöjd med mina målningar.

"Time to bloom" säljs som poster i storleken 30x30 cm.

Vad är det för känsla?

– Jag vill få till en glädjefylld och skön känsla som inte skapar ångest. Alla kan självklart tolka titlarna och motiven olika men jag vill att det ska kännas harmoniskt och positivt.

Gillar man inte färg gillar man troligtvis inte min stil. Gör man det – ja, då brukar man falla för den!

Till vilken inredning passar din konst? 

– Gillar man inte färg gillar man troligtvis inte min stil. Många av mina kunder har avskalade och ljusa hem och vill ha en färgklick som livar upp. Man kanske har tänkt på möbler i inredningen men glömt bort väggarna. Men det finns även dem som matchat tavlan till färgglad inredning. Den passar till olika personligheter!

Originalmålning "Blue eyes girl" från Karolina Palmér konst exklusivt hos amelia.

Vad är tanken bakom titlarna på dina målningar?

– Ofta inspireras jag av låttitlar när jag döper mina målningar, men det kan även vara exempelvis ett citat. Ibland kommer jag på titeln medan jag målar och ibland kan det ta ett bra tag efter att tavlan är klar. Det är viktigt för mig att titeln stämmer överens med målningens känsla.

Vad inspirerar dig?

– Jag hittar inspiration i allt från naturen till mode- och inredningstidningar. Ofta får jag idéer mitt i natten när jag sover, om särskilda färgställningar. Jag utgår alltid från färg i mina tavlor – sen kommer resten av sig själv!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!