Därför ska du inte lägga papper på toalettsitsen – gör så här i stället

Brukar du täcka sitsen med papper varje gång du är på en offentlig toalett? Nästa gång kommer du nog lägga den tiden på att tvätta händerna i stället.

Ibland behöver du gå på en offentlig toalett som inte direkt ser ut som den du har hemma. Det kanske känns bra att dölja allt äckligt som finns på ringen med papper, men faktum är att det fungerar tvärtom. Du riskerar att få mer bakterier på dig om du lägger papper på ringen med händerna än om du sätter dig på sitsen med rumpan.

I en video från AsapScience förklarar de att vi som har lagt papper på sitsen gör det i onödan – och att något som kan ha fler bakterier än toaletten är både skärbrädan och disksvampen i vårt egna kök.

Din hud skyddar bättre mot bakterier än vad papper gör

Huden på rumpan är gjord för att kunna stöta bort bakterier. Så länge du inte har gjort dig illa och har ett öppet sår är risken inte särskilt stor att du får i dig bakterier i din kropp. Typen av bakterierna som finns på sitsen finns med största sannolikhet redan i din kropp, och alla andras, eller lika mycket på alla andra platser i badrummet där toaletten står. Eftersom pappret har varit i rummet en längre tid, finns bakterierna redan där.

För att undvika bakterier gör så här: ”Stå upp och kissa”, lite som en squat, och glöm INTE att tvätta händerna. De flesta bakterierna sprider sig när smutsiga händer har kontakt med munnen. Tvätta dina händer med tvål och vatten i tjugo sekunder och se till att inte nudda något på vägen ut från badrummet, speciellt inte handtaget.

Se hela den beskrivande videon här:

https://youtu.be/FFrbmYpvC4I?width=560&height=315&frameborder=0

Den här artikeln publicerades först på vår systersajt Topphälsa. 

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!