Bästa tipsen för din trädgård – hitta allt du behöver i nya webbshopen!

Haka på odlingstrenden och skapa en egen liten grön oas på balkongen eller iträdgården. Odla för njutning, hälsa och något gott för gommen. Det haraldrig varit enklare att starta. Nu kan du handla både plantorna ochinredningsdetaljerna direkt från Allt om Trädgårds nya webbshop! Här är debästa tipsen för att snabbt komma igång och få ut mesta möjliga av säsongen.

Äntligen är nya trädgårdsshoppen här!

Kolla in vår systertidning Allt om Trädgårds nya shop. Där finns växterna, de schystakrukorna och allt du kan tänkas behöva för att lyckas skapa en grön drömbalkong. Satsapå en härlig säsong med växter av högsta kvalitet från 19 kr!

”Vi satsar på en trädgårdsshop där växterna står i fokus. Äntligen kan vi handplocka vårafavoriter i egna kampanjer och våra läsare kan få tag på sorter som inte finns att köpa iden vanliga handeln.”

Viveka Ljungström, chefredaktör Allt om Trädgård.

Må bättre – rensa lite ogräs

Det kallas för biofili – när människan har en nedärvd fallenhet för att tycka om levandevarelser och vistas i naturen. Kärlek vi känner till liv har utvecklats under människanshistoria för att den gynnat vår överlevnad. Trädgårdarbete är rena terapin och detåtskilliga vetenskapliga studier fortsätter att välla in om hur växter och odling påverkaross positivt både fysiskt och psykiskt. 30 minuters trädgårdsarbete om dagen minskarstress, ger oss motion och ökar hälsoeffekterna, samtidigt som riskerna för mångaålderssjukdomar sänks markant.För bästa effekt ska du variera dina uppgifter och skaffa ergonomiska verktyg sompassar din kropp. Har du rygg- eller ledproblem kan du låta anlägga upphöjda bäddar.Gör det du kan och anlita proffs för det du inte vill/kan göra. Även de lätta sysslorna gerpositiva effekter, så underskatta inte att gå runt och plocka bort vissna blommor ochvattna och bara njuta!

Ätliga växter kan också vara dekorativa

Att odla några egna grönsaker och kryddväxter har blivit mer regel än undantag om manhar en trädgård, men alla vill inte att stora fyrkantiga trädgårdsland ska fyllaträdgården. Det går jättebra att mixa in ätliga växter i finrabatten. Kryddor som ärnybörjarens vän, sätter du i krukor vid uteplatsen nära grillen. Bärbuskar har precissamma funktion som andra buskar, fast ger goda bär. Har du bara balkong byter du lättut några blommor mot dina favoritblad till salladen.

Tips: Många vanliga grönsaker som rödbetor, olika kålväxter eller ärter är inte såyteffektiva att ha på t ex en balkong om skörden är i fokus. Men varför inte bara odladem för bladens skull? Baby leafs är supergott och går jättesnabbt från frö till skördunder hela säsongen!

Gör det lättskött från början och njut

Rätt växt på rätt plats är A och O för lättskött. Välj växter som är solälskare och klarartorka till söderläget. Och har du nu bara en skuggig balkong, ska du inte misströsta – detfinns lika många växter för skugga som det finns för soliga lägen! Du har tur som kanlumma till det med gröna lundaväxter. Välj gärna självvattnande krukor. De underlättar mycket av stressen kring om manvattnat rätt och tillräckligt. En jämn tillförsel av näring i vattningen ger bästa resultat.Nu för tiden står det på näringsflaskor och jordpåsar vilka växter de lämpar sig för, så

det kan inte vara enklare. Välkommen in till Allt om Trädgårds shop för mer inspirationoch massor av vårkampanjer!

Av:Karina Brozinic

Webbshopen hittar du här!

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!