Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Goffa i dig maränggrottor i påsk!

amelias Johanna Toftby sprider vidare ett delikat desserttips på maränggrottor med fruktsallad som hon fick av bloggaren Ullis. Smaska på och ha en jättefin påskhelg!

Maränggrottor!

Det här behöver du:

3 äggvitor + 2 äggulor 

2 dl socker 

1/2 tsk bakpulver 

2-3 msk grovhackade pistaschenötter 

1/2 dl vaniljsocker 

250 g mascarpone 

hackad choklad


salt

FRUKTSALLAD 

apelsin 

ananas

jordgubbar 

hallon

physalis 

Toppa med vaniljmascarpone och choklad

Gör så här:  1. Sätt ugnen på 250°C. Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa sedan i bakpulver och 1/2 krm salt. Vänd försiktigt i pistaschhacket.

2. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar (ca 10 stycken). Gör en grop i mitten med en liten sked. 

3. Ställ in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen. Låt marängerna stå i ugnen minst 

3 1/2 timme, gärna över natten. 

4. Vispa äggulorna och vaniljsockret ljusgult. Blanda i mascarponen.

5. Servera maränggrottorna med fruktsallad och vaniljmascarpone.  Fyll marängerna med en fräsch fruktsallad. Skär ut hinnfria apelsinklyftor och blanda med bitar av färsk ananas, skivade jordgubbar, hallon och physalis. Toppa med vaniljmascarpone och choklad.