Frysta citroner del impo
Åh, denna spanska paradrätt… Så njutningsfull! Gör en egen glass och fyll citronerna med den. Mumma!
Du behöver:
Maräng:
1 äggvita
0-5 dl socker
Gräddsmet:
1,5 dl vispad grädde
1 burk gourmetkesella
1,5 dl lemon curd
Lite rivet citronskal
Gör så här: Vispa först ihop marängen till ett fast skum. Sedan blandar du ihop din gräddsmet. Vänd försiktigt ned marängen i gräddsmeten och riv till sist ned lite citronskal i -smeten. Lätta händer, min vän! Skär försiktigt av en bit av botten på citronerna så de står -stadigt på jorden. Skär även av toppen av citronerna (all citron som blir över kan du göra en härlig lemonad av!), så du får en snygg liten hatt. Nu gröper du försiktigt ur fruktköttet, fyller -sedan frukterna med smeten - och ställer dem stadigt i en bunke som tål frysen. Ställ citronerna i frysen i minst 3 timmar, servera med frysta hallon och sikta florsocker över innan -servering. Detta är himmelskt för öga och mun och hjärta!
Anettes vintips
Bubbel: Och när du ska äta den fyllda citronen tycker jag att du ska sätta dig med fötterna i någon liten sandlåda eller vad du har att tillgå, bara tårna har kontakt med sand. Då kan du låtsas att du sitter på en strand i Spanien med värmen och solen i ansiktet, citronen i ena handen och i den andra ett glas mousserande vin t ex Reymos ett mousserande sött vitt vin (7392). Kostar 59 kr.