Förkyld? Prova kycklingsoppa!
Anette i bloggen Husmorsorna har fått sköta om både sig och sin familj under julhelgen. Det råder förkylningstider och vad är bättre än en hederlig kycklingsoppa som huskur!?
Anette: Nu har hela familjen snorat och snörvlat hela julhelgen, och så blev det kyckling kvar från kyckling/kalkonmiddagen. Därför tänkte vi att vi skulle prova det gamla tricket att äta kycklingsoppa för att bli av med våra förkylningar. Vi tror att det fungerade, vi blev iallafall gladare för den var jättegod.
Förskylningskurssoppa med kyckling
800 gram kycklingkött
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen ingefära
1 tsk kardemumma
en knivsudd malen muskot
1 hackad stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
smör
3 msk kycklingfond
3 dl grädde
1/2 röd chili i tunna bitar
1,5 liter kycklingbuljon
saften från 1 halv citron
salt och peppar
Gör så här: Sisådär då kör vi, jag som hade kycklingrester tog bara och delade det köttet i mindre bitar. Lägg en klick smör i en stor kastrull, låt det smälta och fräsa lite granna, lägg i alla kryddor och låt dem fräsa ordentligt i smöret. Lägg i lök, vitlök och kycklingkött och vetemjölet, rör runt och låt det fräsa tills det är klart.
På med fonden och buljongen, låt det koka så att allt är ordentligt varmt. Sänk värmen på spisen och häll i citron och grädde, smaksätt med salt och peppar och en nypa socker. Nu får det inte koka mer för då skär sig hela soppan.