Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fira kärleken med rosa semlor!

Spetsa dina nyttiga semlor med lite rosa och de känns genast lite mer kärleksfulla! Nyttigt recept från Annika Sjöö med en touch av Husmorsorna!

Annika Sjöö:

"Dagen till ära passade jag på att baka GI semlor. Jag ändrade förra receptet något och det blev strålande bra! Här kommer det:

 50 gram smör

 2,5 dl mjölk

 25 gram jäst

 1,25 dl Kesella lätt

 2 krm salt

 2 tsk kardemumma

 0,75 dl fruktsocker

 8 dl siktat dinkelmjöl

 Pensling: 1 ägg

 Fyllning: Mandelpasta (finns att köpa på hälsokosten) och grädde.

 Gör såhär:

 Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över vätskan. Rör om tills jästen löst sig.

 Tillsätt salt, kesella, kardemumma, fruktsocker och mjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt 30 min.

 Sätt ugnen på 250 grader. Knåda degen på mjölat bakbord. Baka ut till små runda bullar ca 12 st och lägg på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa 20 min. Pensla med uppvispat ägg.

 Grädda i mitten av ugnen i 7 min.

 Skär av ett lock och gröp ur lite innehåll på varje bulle. Fyll med mandelpasta. Vispa grädde och klicka över mandelpastan. Lägg på locket. Ät och njut!

 /Annika



Toppingtips från Husmorsorna:

"Anette: Vi laddar upp inför fettisdagen hemma hos oss, idag med rosa semlor. Ni vet att det finns rosa mandelmassa. Den smakar lite av hallon/jordgubb och är helt enkelt riktigt rosa. Viktor min son körde ner lite hallonsylt i den vispade grädden och gjorde helt himmelska rosa semlor. Det blev både vackert och gott.

Semmeltips:

1. Fyll bullen med rosa mandelmassa

 2. Blanda den vispade grädden med hallon- eller jordgubbssylt.

 3. Mortla några stycken rosa karameller eller rosa strössel, och strössla över dina rosa fina semlor...

 4. ÄT!