Fira 6 juni med fräsch sommarmat!

Njut av en läcker rätt av sommarens sista sparris tillsammans med kummindoftade lax. Ett värdigt sätt att fira Sveriges nationaldag!

KUMMINBAKAD LAX MED SPARRIS

6-8 port.

 1 1/2 kg färsk vit sparris

 1 citron, juicen

 1tsk socker

 1 1/2 kg laxfilé (utan skinn och ben)

 1 tsk socker

 1 tsk salt, 2krm nymalen vitpeppar

 1 msk kumminfrön

Gör så här:

 Skala sparrisen noggrant och skär av ca 3 cm av stjälkarna.

 Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten med vitronjuive och socker. Lägg i sparrisen, sätt på ett lock och koka på svag värme i 10 minuter. Ta av från värmen och låt sparrisen svalna i kastrullen med kokspadet.

 Sätt ugnen på 225°C. Skär 8 jämnstora bitar lax à ca 180 g och lägg dem i en ungsäker form.

 Rör ihop socker, salt, vitpeppar och kumminfrön. Strö blandningen över axbitarna och låt dem stå ca 10 minuter. Ställ in 10-12 minuter i ugnen. Ta ut och låt vila ett par minuter.

 Lägg upp laxbitarna på ett fat tillsammans med den varma/ljumna sparrisen. Servera med nobisås och kokt potatis eller ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!