Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Finaste påskbakelsen

...och den godaste förstås! Här har du bakverket som garanterat går hem i påsk! Enkelt recept för fyra personer.

Finaste påskbakelsen

Du behöver:

6 st äggvitor

3 dl socker

100 g finhackade hasselnötter

1 dl vetemjöl

1 påse mandelspån

Fyllning: 

3 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker

0,5 l färska eller frysta bär, de du älskar mest! Kanske jordgubbar, blåbär eller hallon.

Garnering:

1 burk aprikoshalvor

3 dl vispgrädde

Gör så här:

Nu ska du vispa äggvitorna till ett rejält hårt skum! Ner med sockret i en stråle och vispa på bara. Det ska bli stenhård maräng helt enkelt. Blanda ihop mjöl och nötter i en egen skål, och vänd sedan försiktigt ner det i marängen. Bred ut massan snyggt på en klädd långpanna (smörj bakpappret väl med smör) och strö sedan över mandelspånen. In i ugnen i 175 grader i en kvart ungefär. Inte längre - då blir den svår att rulla! Stjälp upp kakan upp och ner på en handduk och dra av pappret försiktigt. Låt kakan kallna. Blanda vispad grädde, vaniljsockret och de hackade bären och smeta ut över kakan. Rulla försiktigt ihop och låt den stå och vila med skarven neråt. Sedan kan du skära goda bitar som du lägger en oblygsam klick grädde på och en halv aprikos överst. Glad påsk!