Världens fem mäktigaste kändiskvinnor

Här är de fem kända kvinnor som har mest att säga till om i världen 2012:

Oprah Winfrey – hon förekommer frekvent i såna här listor och är en svårslagen maktprofil med alla sina kanaler utåt och trogna skara av miljoner som följer henne. Hon har också en stark filantropisk sida med miljoner att spendera på välgörande ändamål.

Lady Gaga – artisten som fått mer och mer makt, det hon säger, gör eller visar - det hörs och syns över hela världen.

Beyonce – sångerskan som hyllar mammor i arbete  i senaste hit-låten Girls (who run the world).  Hon fick själv barn i januari, Blue Ivy Carter, och stod på scenen i maj på slutsålda konserter. Hon är en av världens mest sålda artister och har även eget klädmärke.

Jennifer Lopez – här är artisten som gör affärer på alla sätt. Hon har byggt upp sitt varumärke kring, kläder, parfym filmer och musik. Och hon är just nu på sin första världsturné och har suttit i juryn till American Idol.

Shakira – hon har sålt mer än 50 miljoner album över hela världen och hon driver utbildningsfrågor i fattiga länder för Unicef, Barefoot Foundation, där hon arbetar som en stark lobbyrörelse för att samla in mer pengar.

För att se hela listan på de 10 som bestämmer mest gå in på forbes.com.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!