Blondinbella talar ut om näthatet i nya amelia

Näthatet har diskuterats flitigt de senaste veckorna. Kvinnor kallas horor, fittor, slynor. Hotas till döds, ska skjutas och våldtas. För att de är kvinnor. Att stå upp mot näthatet är också att stå upp för demokratin. amelia har träffat 8 kvinnor som berättar om sina erfareheter.

Isabella Löwengrip om näthatet i sin blogg Blondinbella:

"Jag har fått hotfulla mejl om att jag ska våldtas, gå sönder och dö. Folk har hällt vin över mig på krogen. Man har kastat bajs i min brevlåda och personer har dykt upp och hotat mig i mitt hem så att jag har tvingats byta bostad flera gånger.

Jag började blogga tidigt och Blondinbella blev snabbt ett varumärke som folk kände till. Jag var ung, blond, tjänade ganska mycket pengar och var politiskt aktivt i Moderata ungdomsförbundet. Det provocerade många."

Isabella Löwengrip, Maria Sveland, Alexandra Pascalidou, Andrea Edwards, Camilla Wagner och tre andra kvinnor har allihop bemötts av näthat. Läs om deras historier i nya amelia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!