Favvo i repris: Indisk lax i ljuvlig kokoskardemummasås

Vissa rätter är populärare än andra. Speciellt när de passar perfekt till väder och årstid. Som denna gamla godingen av Husmorsorna som förgyller vilken stormande septemberonsdag som helst.

Först:

½ kg lax, skurna i lagom mumisga bitar

1 pressad citron

1 grön chili, hackad med frön och allt

1 tsk gurkmeja

Salt

Blanda ihop citronen med alla kryddor, joxelijox. Ner med laxen och låt den vila där i 1 timme cirka, helst i kylskåpet!

Sen:

5 vitlöksklyftor, fint hackade

1 rejäl bit med ingefära, skalad och riven

1 gul lök, tunt skivad

6 vårlökar i skivor

4 msk olja

½-1 grön chili, hackad

2 tsk svarta senapsfrön

1 tks gurkmeja

1 dl passerade tomater

10 gröna kardemummakapslar ( om du inte hittar det kan du prova med 1 msk mald kardemumma)

3 dl kokosmjölk

salt

Börja med att hetta upp oljan i en stor  gryta. När den är varm  häller du ner senapsfröna som får poppa runt där  nere tills de slutat  poppa. Då häller du ner lök, vårlök, vitlök och  ingefära. Fräs dem på  svag värme tills löken är alldeles mjuk och  genomskinlig. Nu kör du ner  chili och gurkmeja och rör om lite igen.  Dags för resten, allt annat  utom fisken. Bra! Nu kan de få småkoka i  kanske 20 minuter. När riset  är klar och grytan avsmakad och ljuvlig,  får fisken hoppa ner och  småputtra precis tills den är klar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!