”Får man klä ut sig till clown och skrämmas?” – Advokat Elisabeth Massi Fritz svarar

Stjärnadvokat Elisabeth Massi Fritz har fokus på utsatta brottsoffer och jämställdhet. Här svarar hon på frågor från dig som blivit kränkt eller behöver guidning i den juridiska djungeln.

”Får man klä ut sig till clown och skrämmas?”

Fråga: Jag var ute och gick med min hund och plötsligt dök det upp en utklädd person som clown. Clownen var väldigt otäck och jag blev

verkligen rädd och illa berörd. Jag lyckades springa därifrån. Jag undrar nu om det här är ett brott? Får man verkligen vara utklädd så här och skrämma människor. /Rädd

Elisabeth: Det kan vara ett brott Det är inte ett brott att vara utklädd till clown, men det är förstås inte okej att bete sig så som du beskriver. Det kan vara ett brott som du har utsatts för, antingen ett ofredande brott eller ett olaga hot beroende på vad som hände exakt och vad clownen sa och gjorde. Mitt råd är att du snarast polisan-mäler händelsen. Berätta så mycket som möjligt om händelsen och var den ägde rum. Vi har tyvärr haft flera liknande incidenter i Sverige den senaste tiden.

Har du en fråga som rör dina rättigheter? Skicka den till:fraga.advokaten@amelia.se

Läs mer om Elisabeth Massi Fritz här.

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!