Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel rabarberpaj

En riktigt enkel och härlig rabarberpaj att svänga ihop.

Räcker till: 4 portioner

Tillagningstid: 20 min + 20 min gräddningstid

Fyllning:

400 g rabarber

Cirka 1 dl strösocker

Pajdeg:

175 g smör

1 tsk grovkrossad kardemumma

4 dl vetemjöl

1 dl strösocker

3/4 tsk bakpulver

1 nypa salt

Gör så här: 

1. Skär rabarbern i cirka 1 cm breda bitar. Skala den bara om den är grov.

2. Lägg rabarbern i en vid kastrull med socker och 2 msk vatten. Låt koka ihop på svag värme utan lock i cirka 15 minuter. Rör om ett par gånger. Smaka av sötman och tillsätt eventuellt lite mer socker, men tänk på att pajdegen är ganska söt.

3. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Stöt kardemumman i en mortel. Rör ner kardemumma och resten av ingredienserna direkt i kastrullen med smält smör.

4. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter, eller i fyra portionsformar. Tryck även upp en liten kant runt om.

5. Fördela rabarberkompotten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills den börjar få fin färg på kanterna. Låt svalna lite. Pudra gärna med lite florsocker. Servera med grädde, vispad eller ovispad.

Tips! Testa också gärna Allt om Mat:s uppskattade rabarberpaj med vit choklad.