Då har du bäst chans att fynda på Blocket

Under påsken rensar och vårstädar svenskarna som mest. På annandag påsk besöker 1,5 miljoner svenskar Blocket för att sälja – men också fynda!

Känslan av ett städatförråd är oslagbar och under påskhelgen gårsvenskarna loss extra mycket och rensar sina källare och garage.Annandag påsk är faktiskt den dag på året då flest annonser läggs upp på Blocket. Det är även då säljsajten har flest besökare totalt – hela 1,5 miljoner.

Läs också:17 saker alla kattägare känner igen

Skälet till det höga antalet besökare är förmodligen att vi vill välkomna det nya i och med vårens intågande, och därmed göra oss av med gamla prylar som bara ligger och skräpar. Attdet får oss att må bra är en härlig bonus.

–Vi har alltid vetat att begagnathandel är bra både för plånboken och vår planet. Nu ser vi att rensa hemma även kan bidra med lycka. Med tanke på hur många som planerar att rensa och vårstäda håller vi tummarna för ett nationellt lyckorus i påsk, säger Linnea Aguero, pressansvarig på Blocket.

Vi säljer saker på Blocket för tusentals kronor

Skälet till att svenskarna rensar är att de vill haordning och reda, färre saker och mer plats. Men det har även visat sig att folk sitter på riktiga guldgruvor. Enligt Blocket uppskattar svensken att den äger prylar som inte används till ett värde av23 832 kronor. När det kommer till barnfamiljer är summan ännu större – de uppskattar nämligen värdet till 30 344 kronor.

Att slänga ut det gamla är ett enkelt sätt att ta till för att må bättre, menarErik Fernholm, expert inom kognitiv neurovetenskap och lyckoforskning:

–Jag är inte förvånad över att vårstädning och rensning i hemmet kan skänka glädje. Ofta vill vi ha mer prylar och högre status, men studier visar att ju mer materialistiska vi är, desto olyckligare är vi. Med mindre fokus på prylar, ägande och status frigör vi mer tid till lyckofrämjande delar av livet, så som hälsa, upplevelser och att bidra till andras välmående.

Läs också: 17 saker bara vi som helt saknar tålamod kommer förstå

De som sålde något på Blocket under 2015 tjänade i snitt hela8 571 kronor. Det vi helst köper just nu är cyklar, vilket verkligen skvallrar om att våren är på väg!Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22 000 andra och
följ amelia på Facebook!

LÄS MER:

13 bevis på att The Holiday är världens finaste film

16 bevis på att barn är smartast

10 tecken på att du har det bättre än du tror

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia och få in-ear hörlurar på köpet. Läs mer!