Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Creolsk craw fish

Den här grytan med skalisar i får en att dreggla kräftjuice ur mungipan. Det är inte bara vi nordbor som njuter av röda kräftor, amerikanarna vet också hur man gör. Det här är really really good! 

Du behöver:

 2 kg upptinade kräftor

 1 kg kokt potatis med skalet kvar

 2 gula lökar, skurna i ringar

 3 majskolvar i bitar

 2 lime i klyftor

 5 hela vitlöksklyftor

 3 gröna chilin

 Sås: 

 1 dl olivolja

 3 pressade vitlöksklyftor

 1–2 msk paprikapulver

 1 tsk chilipulver

 1 tsk strösocker

 1 pressad lime

 Gör så här: Börja med att röra ihop såsen. Sedan tar du fram din största  stekpanna eller wok, häller ner såsen så den värms upp rejält och  därefter bara ner med allt det andra goda. Låt det stekas, fräsas och  bli varmt tillsammans. Sedan är det bara att äta med lite gott bröd och  lite aioli att doppa godsakerna i.