Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbakelser med jordgubbar

Kladdkakan har blivit en klassiker eftersom att den är så lätt att svänga ihop, och med den som bas kan även nybörjare göra underbart snygga och goda bakelser.

Chokladbakelser med jordgubbar

Du behöver: 

100 g smör

2 ägg

2 1/2 dl strösocker 

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker 

1 krm salt

Fyllning och dekor: 

1 burk (250 g) kesella vanilj 

färska jordgubbar

Gör så här: 

Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna tredubbla formar, det gör bakelserna lite stabilare. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knappt 15 minuter. Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting. Toppa varje bakelse med en klick Kesella vanilj och skivade jordgubbar.