Busenkel lördagspasta

Pasta är bra för själen och räkor är bra för hjärnan. Till ett glas vin är denna stiliga anrättning perfekt på middagsbordet en lördagkväll. Vad ska du äta i kväll?

Korka upp vinet bland bubblorna och ta ett mysigt bad! Ni minns väl från filmen Lady och Lufsen, hur man äter spagetti när man är kär?

Du behöver:

 500 g skalade räkor

 3 hackade paprikor (gärna i olika färger)

 2 pressade vitlöksklyftor

 1 burk créme fraiche

 1 finhackad chili

 klippt gräslök

 salt och peppar

Så här gör du:

 Fräs grönsakerna i lite smör tills de blir medgörliga, häll över créme fraichen, koka upp, krydda och smaka av. I med raggarräkorna och låt de bli varma. Klipp över gräslöken innan du serverar räkorna med pasta. Ät, och sedan kan du ligga lite med din älskling efteråt, som en skön dessert.

Vintipset!

 Vid första bästa romantiska stund, öppna genast en flaska bubbel i valfri prisklass (eller öppna en flaska vid första bästa aptråkiga stund och vips var den inte alls tråkig längre). Vår budgetfavorit kommer från Italien och heter Tommasi Bianco di Custoza Brut (nr 22101) och kostar 89 kronor. Lyxfavoriten heter Gosset Grand Rosé Brut (nr 7405) och kostar 448 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!