Foto: Getty Images/Goodshoot RF

Bli grilldrottning i sommar!

Är du grillrädd? Då är du inte ensam. Tjejerna på lillagumman.se har undersökt varför det alltid är killar som grillar, och vad vi tjejer behöver veta för att bli herre över vår egen grill.

Varför ska alltid männen stå vid grillen? Jag ser det bland mina vänner hela tiden; kvinnorna lagar oftast mat men när gasolgrillen tas fram, då är mannen plötsligt grillkungen som fixar biffen. Jag frågar en grilltillverkare som berättar att tjejer tycker det är läskigt att just tända grillar och därför överlåter det till sina män. Så kan vi inte ha det! 

Är du grillrädd? Tänk på följande:

• Gasolgrill: Köp alltid en CE-märkt grill och se till att det ingår en regulator som anpassar gastrycket. Läs bruksanvisningen noga när du monterar. Se till att sladdar sitter tätt och förvara inte gasoltuben under grillen när den är igång.

• Kolgrill: Använd inte tändvätska, det är både läskigt och dumt för miljön. Använd istället briketter, tändpapper, tändkuber

eller eltändare som du lägger under kolen.

• Elektrisk grill: Ett riktigt bra alternativ för grillrädda. Bara att plugga in (i jordad kontakt förstås) utomhus såväl som inomhus.

Är du osäker på grilltider? Det finns en mängd förprogrammerade trådlösa termometrar som gör jobbet åt dig. Så vad väntar du på? Ta plats vid grillen och bli sommarens grilldrottning. 

Och låt grabbarna hacka potatissalladen!

PRYLTIPSET:

Foto: Weber owns 100% rights

Weber Q 100 För dig som är grillrädd finns nya jättesmidiga gasolgrillar som tänds endast med ett knapptryck. Det här är liten grill som passar båten eller husvagnen. Den har grillgaller av emaljerat gjutjärn och finns i en mängd storlekar.

PRIS: ca 2?000 kr

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!