Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bjussa på lammracks i påsk!

Lammracks är utmärkt att ha på påskbordet, och gör man som Husmorsorna och gnider in dem i citron, persilja och vitlök så blir det en alldeles ljuvlig maträtt. Mumsa på och Glad påsk!

Foto: Getty Images/iStockphoto

Citrondränkta lammracks

Alltså, detta vänner, är lamm när lamm är som allra, allra godast.  Och om du av någon outsäglig anledning inte går i gång på lamm, kan du  byta ut det där lammet mot något annat litet djur. Kanske lax eller  kyckling, eller lite vad som helst faktiskt. Så länge du häller denna  himmelska dressing över anrättningen innan du käkar.

Du behöver:

Åtta lammracks eller fyra lammkotletter

Olivolja

Salt

Svartpeppar

Dressingen:

8 vitlöksklyftor, pressade

2 tsk salt

2 dl citronsaft

1 dl olivolja

1 näve finhackad bladpersilja

Så här gör du: Blanda allt till dressingen, smaka av. Kanske lite mer av nåt?  Syrligt och vitlöksångande ska det vara, så det liksom tjongar till i  skallen på dig! Stek kotletterna i olivolja, på medelvärme, ca 3-4  minuter på varje sida, salta och peppra efter ditt eget lilla behag. När  kotletterna är fina och färdiga tar du stekpannan från värmen och  häller den finfina dressingen över alltihopa. Ät! Gärna med klyftpotatis  som blir oändligt god med lite sån här dressing ripplat över sig…