Bjud alla du känner på billig men god middag!

Enkla grillade scampi med havssalt... Mmmm... Och kanariska potatisar. Salt är som passionen. För mycket salt - du dör. För lite salt – du tråkas ihjäl. Så nu saltar Husmorsorna loss!

Kanariska potatisar med mojosås

Du behöver:

1 kg små, skrubbade potatisar

(men inte skalade!)

1 kg grovt havssalt

Så här gör du: Ner med saltet i en rejäl kastrull, på med potatisen och så häller du över vatten, så det preciiiis täcker potatisen. På med ett lock och koka tills potten är mjuk och fin. Ja, sen är de klara! Bara att ta upp ur vattnet och servera.

Mojosås

Du behöver:

3 skivor vitt bröd, utan kanter

1 dl rödvinsvinäger

5 vitlöksklyftor

1 knapp tesked kummin

1 krm kajennpeppar

5 msk paprikapulver

1 tsk salt

2 äggulor

1 dl olivolja

1/2 dl vatten

Så här gör du:  Ner med brödet i en skål och ös på med vinäger. Låt det ligga där och lösa upp sig medan du mixar kryddorna med vitlöken. När kryddorna blivit en jämn smet får även brödet, vinägern, äggulorna och oljan komma med. Mixa. I med vattnet. Smaka av, krydda mer om du vill med olja eller vinäger eller salt eller vad du nu kommer på. Mixa lite till. Så! Doppa potatisarna i såsen och ha kul.

Havssaltade Scampi

Du behöver: 

400 g scampi, marineras i:

1 dl rapsolja

4 msk mandarinbalsamico 

(eller annan mild vinäger 

+ saften från en apelsin)

2 krossade vitlöksklyftor

finhackad chili efter smak

peppar

salt

Så här gör du:  Fräs scampin snabbt som tusan på grillen så att de blir helt klara men inte sega.

Upp med dem på ett fat, flinga över lite salt och chili. Njut med gott bröd, aioli och massor av pressad citron/lime. Voj, voj… 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!