Bilda matlag!

Vad blir det för mat? Du känner säkert igen frågan som ställs miljoner gånger varje eftermiddag i hela Sverige. Ibland kanske till och med av dig själv. Och visst kan man bli trött för mindre. Men lugn lugn, det finns sätt att få god mat hela veckan – och dessutom tid att umgås.

Bilda ett matlag

Steg 1: Fundera på vilka kompisar som har det som du, det kan vara singlar, småbarnsföräldrar eller par. Ofta är det lättare att få matlaget att fungera om alla har ungefär samma förutsättningar.

Steg 2: Det är bra att i förväg fundera över hur många ni blir totalt när man räknar in barn och partners. Är det rimligt att laga till så många och hur många matlådor får ni? Vill man ha matlåda sju dagar i veckan eller räcker det med fyra?

Steg 3: Prata med dina vänner och bestäm er för ett upplägg som passar er. Fundera över om ni får plats hemma eller om ni skulle behöva hyra lokal.

Steg 4: Kontakta ditt lokala studieförbund och se om de kan hjälpa er att starta en studiecirkel. Vad det finns för möjligheter beror på ditt lokala förbund. För att få starta studiecirkel måste vissa regler följas. Ni ska vara mellan 3-12 vuxna och träffas minst tre gånger i månaden. Om ni inte vill starta studiecirkel kan ni ändå kolla med kommunen om det finns möjlighet att hyra en hemkunskapssal.

Steg 5: Nu är det bara att sätta i gång att leta recept och laga mat!

Läs mer om att starta matlag och om tips från personer som gjort det, i amelia nummer 11.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!