Bästa vita boxvinet - vinexperten listar sommarens 4 favoriter

Foto: Istock

Här hittar du det perfekta vita boxvinet till sommarens alla tillställningar! Vinexperten Gunilla Hultgren Karell listar årets favoriter.

Ämnen i artikel:

vin

4 bästa vita boxvinerna:

Pierre Chavin Côtes de Gascogne Réserve 2018, (4108), Frankrike

BETYG: 5

PRIS: 209 kr/box (3 liter)

Läskande och lätt vin med stråk av grape och krusbär. Ett riktigt sommarvin som passar som drink på bryggan, till fräscha sallader eller skaldjurstallrik.

 

Palesa Sauvignon Blanc 2018, (12734), Sydafrika

BETYG: 5

PRIS: 249 kr/box (3 liter)

Distinkta, aromatiska toner med drag av krusbär, gröna päron och syrlig lime, typiska för druvan sauvignon blanc. Riktigt aptitretande och passar fint till sommarbuffé med mycket grönt.

 

Galodoro 2017, (2707), Portugal

BETYG: 4

PRIS: 189 kr/box (3 liter)

Blommiga drag, stråk av färsk citrus och aningen druvsötma i eftersmaken. Gott till exempelvis grillade kycklingspett med sesamdoftande nudelsallad. Servera ordentligt kyld.

 

Inycon Chardonnay Pinot Grigio 2018 (2153), Italien

BETYG: 4

PRIS: 209 kr/box (3 liter)

Generöst i stilen med toner av saftig ananas, päron och lätt kryddighet. Bra allroundvin till picknickkorgen med exempelvis kallskuret, matig pastasallad, bondebröd och en bit av favoritosten.

 

LÄS OCKSÅ: Bästa röda boxvinet till grillat - vinexpertens 4 favoriter i sommar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!