Foto: gilaxia

Bäst på box – 4 bästa rosévinerna till grillkväll och utehäng

Allt om vins provgrupp har testat rosévin på box. Resultatet? Sommarens fyra bästa roséviner på box. Är du redo för picknick och trädgårdsfest nu?

Visst du att rosa symboliserar hopp? Och det kan vara en av anledningarna till att vi blir extra sugna på rosévin under våren och sommaren.

Både rosévinskonsumtionen och utbudet på rosévin i Sverige har ökat markant de senaste sex åren. Vi minns då det i princip bara gick att få tag på Mateus portugisiska pärlande rosa dryck med inbjudande godissmak till sommarens fester och picknick.

Men efterfrågan skapar ett större utbud, och sedan några år tillbaka drömmer vi om svagt persikofärgad rosé i glasen om sommaren, så där härligt kontinentalt och provencalskt. Förra året snittade svensken på cirka två liter rosévin per person. Och vår aptit på rosé lär inte avta i första taget.

Här är fyra riktigt bra roséviner på box, perfekt i båten, på picknick och till trädgårdsfesten.

Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé

(74050) Sydafrika, 245 kr/3-l box

Ett riktigt fynd med minimal, mogen doft. Rejäl apelsinfruktig smak i lättdrucken, välbalanserad, om än opersonlig stil. Serveras väl kyld som sällskapsvin, eller till stekt fisk och kyckling.

Puycheric Syrah Rosé

(2209) Frankrike, 199 kr/3-l box

Ren, fräsch, saftig doft. Rejäl, mjuk, bärig smak. Serveras väl kyld som sällskapsvin, till grillat, skaldjur fisk- och kycklingrätter eller sallader.

Så håller du din bag-in-box kall i sommarvärmen, se smarta klippet här nedan!

 

Adobe Rosé, Emliana

(6542) Chile, 219 kr/3-l box

Detta rosévin är ekologiskt och kravmärkt. Fräsch, saftig smak med uppstramande grönfruktig arom. Välgörande, ren och öppet saftig, men något syraklen, definitivt fullmogen smak med inslag av röda vinbär, smultron, örter och blodapelsin. Serveras väl kyld som sällskapsvin, till fisk- och kycklingrätter eller sallader.

Les Fumées Blanches Rosé

(22138) Frankrike, 239 kr/3-l box

Liten, tidigt utvecklad rosédoft. Öppen, bärig, sötsaftig smak i enkel, men charmerande alkoholburen stil. Serveras väl kyld som sällskapsvin, till rätter av fisk eller fågel, samt till sallader.

LÄS OCKSÅ: Därför blir vi sugna på rosévin när solen skiner

Av: Allt om vins provningsgrupp Foto: iStock

Kickstarta hösten med amelias träningsresa till Mallorca 15–22 september 2017!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!