Foto: Getty Images/iStockphoto

Anettes vintips: Bubbel!

Det bubblar och spritter i benen nu när sommaren äntligen är här, och därför har jag just ett bubbligt tema i vinrutan. Det finns ju en massa härligt bubbel i en massa olika färger och prisklasser.

Här har ni mina bubbeltips:

Rosébubbel:

Ett bubblande rosévin från Chile som fungerar till sommarens alla festligheter. Viña Maipo Sparkling Brut Rosé (7766) finns både i liten och stor flaska, kostar 70 eller 44 kr och har en torr, frisk smak med ton av röda vinbär. Till den smarriga blåbärsmarmeladen, kanske med en liten söt italiensk mandelskorpa därtill. 

Röda bubblor:

Det finns röda bubblor också, och just det här vinet tror jag skulle kunna funka bra till den marinerade fetaosten. Prova Deakin Estate (77082) för 108 kr som är ett rött bubbligt vin ifrån Australien. Har en lite rökig smak med inslag av körsbär och vanilj. 

Och en rom:

Sedan kommer ett tips om rom så klart, eftersom det finns med i efterrätten. Jag gillar mörk rom, det är något helt annat än den vita Bacardirommen som man blandar med Coca-Cola. Mörk rom smakar vanilj, choklad, kaffe och ibland torkad frukt. Prova till exempel Angostura 1919 (504) för 319 kr, eller också ställer du dig på ett ben och köper en Kapten Morgan (591) för 239 kr.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!