Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Anettes smarriga mandeltårta

Gillar du Husmorsornas blogg och blir inspirerad till stordåd i köket varje gång du läser? Glöm inte att du kan söka på recepten på recept.nu där de finns samlade. Här är ett av dem! Njut av Anettes goda tårta...

Anettes mandeltårta

2 st bottnar:

400 gram riven mandelmassa

6 äggvitor

2 msk socker

2 msk maizenamjöl

Vispa ägg och socker till vitt skum (inte riktigt maräng men nästan) blanda ned riven mandelmassa och maizenamjöl. Gör två lika stora rundlar på smörat bakplåtspapper, klicka ut smeten och grädda dem tillsammans i 175 graders värme i ca 15 minuter. Byt plats efter halva tiden så får dom lika snygg färg båda två. 

Ta ut dem och låt dem kallna helt. Under tiden gör du den smarriga chokladkrämen.

6 äggulor

1 dl grädde

1 dl ljust muskovadosocker

6 msk kakao

150 gram smör

Häll äggulor, socker, kakao och grädde i en kastrull och sjud den försiktigt. Rör hela tiden, låt den absolut inte koka häftigt får då blir det äggröra - med chokladsmak (det kanske är gott men inte till den här tårtan) Koka tills krämen blir tjock, det brukar ta ungefär 10 minuter, när det är klart så drar du kastrullen av plattan och rör ned smöret i små klickar. När det är klart måste krämen bli kall, sedan brer du krämen över bottnarna och strör över rostade mandelspån. 

Dekoration:

flagad rostad mandel!