Alltid sen? Det beror helt enkelt på att du njuter av livet :)

Är du alltid sen till möten, till tåget – ja till det mesta? Sluta häng läpp över att du har svårt att passa tider. Det kan nämligen innebära att du är mer optimistisk och även är bättre på andra saker.

Hur många ursäkter har du inte hittat på varje gång du kommit försent till något viktigt eller inplanerat? Det är lätt att glömma tiden, eller helt enkelt inte hinna. För vissa kommer det väldigt sällan, för andra – oftare än man tror. Dock är det ingenting att deppa över och att vara kroniskt försenad kan vara ett bra tecken.

Försenade människor är mer optimistiska

En kroniskt försenad människa är vanligtvis en B-människa och studier har visat att A- och B-människor har olika uppfattningar om tid. Är du kroniskt försenad är det bara ett tecken på att din personlighet är sammansatt på ett sätt som ger dig många fördelar, en av dem är att B-människor är mer optimistiska. A-människor upplever att en minut är 58 sekunder lång medan B-människor uppfattar den som aningen längre – nämligen 77 sekunder lång. B-människor är alltså mer optimistiska och tror att de kommer hinna med mer än de faktiskt gör.

Foto: Getty Images/iStockphoto / michaeljung

Foto: iStock

B-människor njuter mer av livet

Men det är inte bara optimismen som kännetecknar B-människor, de är även bra på att bolla flera saker samtidigt, de är bättre på att anpassa sig till omgivningen, de är friskare, njuter mer av stunden, tänker mer långsiktigt och är dessutom mer kreativa, skriver Huffington Post.

Visst finns det även nackdelar, som att folk tröttnar på att ständigt vänta på den försenade B-människan. Men vill man hänga med en kreativ optimist så är det smällar man får ta ;)

Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!