9 anledningar att äta kanelbullar på kanelbullens dag

Kanelbullar, hur gott!? Om du nu mot förmodan skulle tvivla på kanelbullens storhet så är här 9 anledningar att äta kanelbullar på kanelbullens dag!

1. DET ÄR JU SÅ GOTT!

2. Socker, kardemumma och kanel i en nybakad, fortfarande ljummen ljuvlig smörexplosion. Det finns få smaker som slår den kombinationen.

3. Studier har visat att kanel kan ha en sänkande effekt på både blodsocker och blodfetter, samt stimulera matsmältningen och motverka illamående. Vid förkylning och hosta verkar kanel slemlösande. (Livsmedelsverket varnar dock för att äta mer än 1 tsk kanel om dagen).

4. Behövs någon annan anledning än att det ÄR GOTT?

5. Att fika är en svensk klassiker som är lika med social gemenskap och ett välförtjänt avbrott under jobbdagen. Vad passar väl bättre än kanelbullar klockan tre på jobbet!?

6. I konkurrens med wienerbröd (alldeles för flottigt och flagigt) och munkar (alldeles för oljigt och svampigt) är kanelbullen så mycket starkare med dess perfekta avvägning mellan sött, fett och saftig brödighet.

Foto: .l

7. Kanelbullen står över politik och annat tjafs enligt en enkät Hembakningsrådet gjorde med Sveriges politiker. Alla gillar en kanelbulle till kaffet oavsett om man är röd, blå eller mittemellan.

8. Det vore synd och skam att inte fira kanelbullen på sin egen dag. Glömmer du dina vänners bemärkelsedagar eller?

9. Det finns helt enkelt ingen anledning att inte äta kanelbullar på kanelbullens dag!

Recept kanelbullar

Så bakar du godaste kanelbullarna (11 tips som gör de extra saftiga)

Leila Lindholms kanelbullar – så gör du kanelsnurror precis som på bageri 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!