7 anledningar att Sanna Nielsen kommer bli en fantastisk julvärd 💖

Talangfull, öppen och rolig - anledningarna är många till att Sanna Nielsen kommer att bli den bästa julvärden vi sett. Efter kritiken Sanna fått utstå för något så märkligt som hennes klädsel vill vi nu skänka extra kärlek till hela Sveriges Sanna. Här är anledningarna till att hon kommer att rocka som julvärd!

 1. Hon står upp mot mobbning

  sanna nielsen julvard svt

  När Sanna Nielsen i november presenterades som årets julvärd hamnade fokus på något helt annat, nämligen Sannas utseende. Sannas flöden på Instagram och Facebook fylldes på snabbt med kritiska ord. Anledningen? Sannas visade axlarna i sin kofta och hennes läppstift var rött. Du läste rätt. Sanna vägrade låta mobbarna vinna och skrev ett rörande blogginlägg där hon öppnade upp sig om att ha blivit retad som liten, samt om hur viktigt det är att belysa mobbing både i skolan och på nätet. Förhoppningvis fick nättrollen sig en läxa och Sanna visade att hon är den starkare personen.

 2. Hon har en fantastisk stil

  För att spinna vidare på den omtalade pressbilden (där vi anser att Sannas outfit var on fleek) måste vi ju ändå lista hennes fantastiska stilsäkerhet som en av punkterna. Självklart är det Sannas personlighet och stora hjärta som spelar störst roll – men det kommer ändå att bli en fröjd att få se en så stilsäker och vacker kvinna som Sanna i tv-rutan i jul.
 3. Hon är jordnära

  Som julvärd är det viktigt att personligheten lyser genom tv-rutan och in i folks tv-soffor. Många är de gånger som Sanna visat sin ödmjukhet och varma person i diverse program och intervjuer. Kolla bara in den här videon när Sanna blir uppringd på sin födelsedag – och blir SÅ glad! Trots 20 år som artist är Sanna samma jordnära person som hon alltid varit – just därför kommer hon att passa perfekt som julvärd.
 4. Hon är multibegåvad

  Vare sig det gäller att vinna Melodifestivalen, vara programledare för Allsång på Skansen, stå på teaterscenen eller att blogga, ser Sanna alltid till att vara bäst på det hon gör. Allt som Sanna rör vid blir guld och därför är vi säkra på att rollen som julvärd kommer att passa henne perfekt!
 5. Hon är folkkär

  Tack för en oförglömlig kväll! Störst av allt är kärleken. Alltid. #störstavalltärkärleken #allsångpåskansen @allsang

  Ett foto publicerat av Sanna Nielsen (@sannanielsenofficial)

  Säg en person som inte vet vem Sanna Nielsen är? I år firade hon 20 år som artist och har under den tiden hunnit leta sig in de flestas hjärtan. Vad som egentligen definierar folkkär kan vara svårt att sätta fingret på – men Sanna bara är det. Kanske är det att hon syns i så många folkliga plattformar, kanske är det att hennes sång och person berör och påverkar – kanske är det båda.
 6. Hon har en magisk röst

  Att Sanna kan sjunga är nog inget som behöver diskuteras. I den här videon sjunger hon, redan som 11-åring, med en stämma som de flesta av oss bara kan drömma om. Genom åren har hits som Undo och Empty Room letat sig rakt in i våra hjärtan och vi kan inte göra annat än att hoppas på att få höra lite sång i tv-rutan på julafton!
 7. Hon kan bjuda på sig själv

  Här spexar Sanna loss på scenen under repetitionerna till Oscarsrevyn, och på frågan om hon är nervös inför uppdraget som julvärd har Sanna svarat: ”Om jag inte får det här ljuset tänt, gud vad bra tv det blir. Så tänker jag och då får jag bjuda på det”. Helt rätt inställning tycker vi – livet blir vad man gör det till!

Vill du se mer sånt här? Gör som 27 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!