Å

rets Blossa-glögg 2018 med italienska smaker, samt gamla goda klassikern Blossa starkvinsglögg, som ingen verkar tröttna på. Men även en whisky-glögg, och så kart ett riktigt fint alkoholfritt alternativ. Låt planeringen inför advent börja med din favoritglögg!

 1. Årets glögg från Blossa
  blossa_glogg2

  Årets smak från Blossa har hämtat inspiration från de italienska citronlundarna och har noter av Limoncello, basilika, timjan och rosmarin. God som glöggdrink blandad med lite prosecco.
 2. Whisky-glögg
  mackmyra_glogg

  ”Som en kryddig kärleksaffär”, så beskrivs Saturnus nya glögg ”Svensk vinter”, som är framtagen i ett samarbete med Mackmyra whisky.
 3. Goder Aftonglögg
  goderafton_glogg

  Röd, ekologisk vinglögg med balanserad sötma och en välbehövlig friskhet. Drag av kanel, ingefära och nystött kardemumma. Gott till tilltugg som snittar med skinka och grönkålscrème eller till sötsalta nötter.
 4. Vinfabrikens Äppelglögg
  appelglogg

  Äpplen och glöggkryddor går mycket fint ihop. Den här friska äppelglöggen har både sötma och fräschör och fint kryddiga toner. Passar både kyld som juldrink och värmd med salta tillbehör. Testa till baconlindade, ugnsbakade äppelklyftor.
 5. Blossa starkvinsglögg
  blossa_glogg

  En klassiker som står sig år efter år och ett säkert kort på glöggminglet. Fyllig med god sötma, kryddiga toner, drag av russin och värme i eftersmaken. God kontrast till salta kex med grönmögelost.
 6. Tegnér & son Ekologisk alkoholfri glögg
  tegner_son_glogg

  Alkoholfri glögg med saftig, smakrik framtoning och med tydlig söt smak. Drag av körsbär, kardemumma, kanel och pomerans. Basen är avalkoholiserat italienskt rödvin. God till exempelvis en cheesecake med pepparkaksbotten.

LÄS OCKSÅ: Julens godaste kaka – mjuk saffranskaka med vit chokladkräm och tranbär