13 drömmar om midsommar vi så gärna vill ska vara sanna

Midsommar består egentligen av ganska få saker, och det är samma saker varje år. Och varje år tror vi att det kommer bli på ett (härligt, somrigt, varmt, grillväder)sätt. Men i själva verket är det ofta på det här sättet:

1. Långbordet

Det väldukade vackra långbordet som vi ser och inspireras av i tidningnarna är många gånger sammansatta plast- och träbord med regnskydd i alla slags färger. Trevligt är det i alla fall.

2. Midsommardoppet

Ett midsommardopp hör till. Och vi tänker oss självklart ett härligt dopp från klipporna. Men när vi tittar ner är vi inte ensamma i vattnet. Det är oftast ganska kallt också.

3. Nubben

Det vi tror är några vackra nubbar till sillen slutar dock mest i fylla.

4. Skorna

De nätta sandalerna till den vackra, blommiga klänningen blir... ett par jeans och gummistövlar. Slår nästan aldrig fel.

Foto: BRANDOS AB

5. Midsommardansen

Det vi vill ha är en skön solnedgång och glada barn. Det vi får är ofta trötta barn och regn. Kom igen nu ungar, det här är kul. (Det tyckte i alla fall mamma och pappa när vi var små).

6. Den perfekta platsen

Rött hus med vita knutar och en snygg midsommarstång. Vad kan gå fel?

7. Midsommarkransen

Är det någon som känner igen sig?

8. Vädret

Blå himmel är vad vi förväntar oss. Öppen himmel är vad vi brukar få.

9. Den snygga maten

Vi tänker att i år, I ÅR HÄNDER DET, det är nu jag ska göra snygga plock, snittar och omeletter med matjes till midsommartallriken. Men i själva verket hinns inte det med eftersom du hela veckan innan haft fotbollsavslutningar, jobbfester och tvätthögar... (Men det brukar bli ganska gott ändå.) Om du faktiskt vill testa det vackra plocket med matjes, omelett och gräddfil så hittar du receptet här.

10. Klä midsommarstången

Att klä en midsommarstång kan väl inte vara så svårt? Det finns ju blommor överallt så här års i alla fall;)

11. Grillat

En skön grilltallrik med fräscha grönsaker som legat en stund på grillen och fått färg... eller svinkall vind som viner med piskande regn på blöt kål som är svårtänd. Men grilla det ska vi självklart göra, oavsett väder.

12. Midsommarbålen

Vi tänker oss självklart att midsommarbålen är fräsch kanske med några smultron i. I stället ramlar det oftast ner en fluga i glaset. Men vad gör väl det? Har du tur hinner du fiska upp den innan du tar nästa klunk.

13. Midsommartårtan

Självklar på midsommar. Och vi tänker även här att i år, I ÅR HÄNDER DET, jag kommer att göra en härlig tårta på recept...

... men oftast blir det färdiga bottnar från Ica med krossad ananas och marsansås emellan. Och tur är väl det för det blir ju väldigt gott!

Glad midsommar!

Nästan alla bilder i den här artikeln har jag lånat från nätet. Jag behövde svenska bilder från svensk midsommar. Så tack så mycket för lånat och jag hoppas att ingen tog illa upp! Här är alla bildkällor: kicki.kanske.net, mayalarsson.blogspot.com, iloveboras.se, snaps - splendidwillow.com, vesterlunds.blogg.se, www.hembygd.se, weiden.se, www.kickiobirger.se, www.nomadicmatt.com, swecanoe.blogspot.com, annmari.blogg.se, hemmahoskristin.blogspot.com, momaskitchen.se, svartairisen.blogspot.com, hammenvik.blogspot.com, fajjah.soclog.se, www.nyfikenpamat.se, mrbeda.blogg.se, www.svt.se, hagasessorna.com, yetanotherblablablog.blogspot.com, ninjasara.blogspot.com, www.expressen.se, www.brandos.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!