10 saker du slutade bry dig om när du blev vuxen

Grattis! Tiden när du försökte ”passa in” och lyssnade på vad alla hade att säga om dig är förbi. Varför fokusera på vad en person har för negativa åsikter om dig eller ditt yttre? Och vad gör det om 100 år om du går ut och slänger soporna utan smink iklädd mjukisar?

1. Du har slutat bry dig om dina misstag

Att älta något fram och tillbaka i ditt huvud och för dina kompisar kommer inte att få tiden att swisha tillbaka och göra något ogjort. Saker går fel och så är det. Lär dig av det som har hänt – men ett misstag ska inte plåga dig varje dag i resten av ditt liv.

2.Du har slutat försöka passa in

Om du försöker att passa in är det inte fel på dig. Det är förmodligen fel på rummet, situationen eller personerna i rummet. Personer som använder hela sitt liv till att passa in kommer att inse att det bara är tråkigt.

3. Du har slutat att slaviskt följa moderegler

”Ha inte randigt om du inte har storlek 36” eller ”Är inte du för gammal för den där kjolen?”. Du har på dig var du vill, punkt.

4. Du har slutat bry dig om ditt ex

Ni var kära, det tog slut. Du mår inte bättre av att tänka på hur mysigt ni hade det tillsammans eller om ditt ex nya partner kan vara lika fantastisk som du. Det är ditt jobb att inte bry dig ett dugg (även om det lockar att googla någon gång ibland).

5. Du har slutat vara artig i sängen

Det ska vara skönt, härligt och svettigt. Du tänker inte längre på hur du ser ut i olika vinklar utan visar i stället exakt vad du vill ha.

6. Du har slutat bry dig om saker du inte kan kontrollera

Vissa saker kan du inte kontrollera och att försöka göra det tar bara energi. Direkt när du lyckades förflytta ditt fokus därifrån kände du dig fri som en fågel.

7. Du har slutat bita dig i tungan när du egentligen vill skrika

Plåga inte din stackars tunga, säg det i stället. Känns det fel så är det fel och då agerar du (även om det är din chef som behöver höra något är det förmodligen bättre än att du går runt och har ont i magen).

8. Du har slutat tro att sociala medier är sanning

Facebook och Instagram är kul och ska inte få dig att må dåligt. Antal likes visar inte hur många vänner du har. Och när den perfekta vännens maträtt blev fin på bild så var den faktiskt kall när de åt. Eftersom de var tvungna att hitta rätt filter först.

9. Du har slutat att ständigt sträva efter den perfekta kroppen

När du mår bra i din kropp är den perfekt. Om du tycker om att träna så mår du bra innan, efter och när du gör det. Om du hatar att träna så är det helt enkelt inte något för dig och du vet om det.

10. Du har slutat bry dig om folks åsikter

Självklart är det toppen att vara omtyckt. Men att ta åt sig av alla människors åsikter precis hela tiden? Nej, nej. Den tiden är förbi.

Tack till The Bold för inspiration.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 23 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Av: Andrea Danielsson

Mest läst just nu

Bruce Springsteens hyllning till Prince – gör succé med "Purple Rain"

James Corden gör succé IGEN – med världens roligaste intervju

Här gör skådespelerskan Melissa McCarthy succé hos Jimmy Fallon – mimar till Pocahontas

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!