Män som letar efter andra män i ett hav av kompetenta kvinnor

amelias redaktionschef Hanna Nyström delar med sig av sin erfarenhet av dold diskriminering på arbetsplatsen. #ShesgotThis

– Var är alla, är det ingen som jobbar idag?

Kommentaren kommer från en av mina före detta kollegor. Han har precis gjort entré på redaktionen som var mitt arbete för några år sedan.

På redaktionen sitter vi ett helt gäng och jobbar. Och till skillnad från den här mannen som just släntrat in var vi dessutom där i tid. Vi förstår inte vad han menar. Vi är ju full styrka på plats. Men det hindrar inte honom från att slänga ur sig sin efterlysning. Högt, över hela redaktionen.

Men sen förstår vi. Han letar efter en annan man.

På min nuvarande arbetsplats händer inte detta. Jag har nämligen förmånen att jobba med ett gäng kompetenta kvinnor.

Men strukturen biter sig fast. Överallt. Män som lyfter fram andra män. Män som rekryterar andra män. Män i chefspositioner. Män, män, män.

Det är dags att lyfta blicken.

”Omedveten diskriminering handlar om hur vi utan att tänka på det, behandlar män och kvinnor olika. Studier visar att kvinnor mer sällan upplever att de får utmanande uppgifter eller får delta i viktiga processer. Ett exempel är hur nyanställda kvinnor ofta får frågan om att utforma powerpoint-presentationer medan nyanställda män blir ombedda att lösa svåra exel-analyser. Det leder förstås till att männen utvecklar sina excelkunskaper snabbare än kvinnorna och kvinnorna blir bättre på att göra snygga presentationer.”

#shesgotthis

LÄS OCKSÅ : Vi gick ihop – och vann matchen mot tupparna

NUVARANDE Män som letar efter andra män i ett hav av kompetenta kvinnor
NÄSTA Vi gick ihop – och vann matchen mot tupparna