Där ligger jag halvnaken och juckar

Kniiip och akta så att ödlan inte halkar i pattsvetten.

Det är svårt att föreställa sig hur livet förändras när man får barn. Många blir personlighetsförändrade, lämnar aldrig huset och skrämmer alla barnlösa vänner på flykten. Andra tänker inte ändra ett endaste litet dugg när barnen kommer, det SKA gå att leva som förut. Man tänker att man ska bli som på reklamen. Allt rent, städat och babybjörnen kommer alltid vara så fin som på reklambilden. Och så kommer alla barnen och man inser att livet med barn är att bli impregnerad i skit.

Jag tycker också det. Jag vill vara samma Malin som innan ett, två och tre.

När jag var singel och bodde ensam gjorde jag till exempel alltid situps på kvällarna. Jag kunde göra hundra i rad i min ensamhet på golvet.

Nu efter graviditet nummer tre har jag försökt ta upp detta igen.

Joachim har match och vill vara ensam hemma och ladda. Då ser han helst att alla försvinner ut ur huset så att han kan ligga i soffan och fantisera om vinst med sex – noll.

Det är hemmapremiär mot AIK. Jag ska köra tjejerna till mormor och morfar på landet. Men först ska jag duscha. Och innan det ska jag göra mina situps och rövövningar, det är inte långt kvar till beach 2009 och jag ska inte gömma mig bakom barnvagnen eller stanna hemma på en skabbig altan.

Jag lägger mig på golvet vid sängen och lägger upp fötterna, sedan pressar jag bäckenet upp och ner, upp och ner. Då går lilla förbi. Precis som i tecknade filmer går hon förbi, noterar att mamma ligger i underkläderna och juckar i luften, tar ett steg till och HOLD IT. Vad var det där? Hon backar tillbaka och tittar med stora ögon på skådespelet på golvet. Och så börjar hon gapskratta, springer fram och lägger sig bredvid med fötterna på sängen och juckar hon också. Vi skrattar båda två och jag känner en tår i ögonvrån.

Då går stora förbi rummet. I handen har hon en ödla som hon hittat i trädgårdslandet.

Hon tittar en stund på de två släktingarna som ligger på golvet och juckar mot taket och så kommer hon fram och lägger sig bredvid. Jag tittar på henne. Så söt hon är.

Då lägger hon ödlan på mitt nakna bröst.

Hon lägger den omsorgsfullt tvärs över vårtgården så att den böljar med hela sin kropp över bröstvårtan likt en jättelik monstervaran som tagit över en kulle i människornas dal.
Då kommer Joachim förbi med Arvid i famnen. Där ligger jag halvnaken och juckar med en ödla på tutten. Och en gympande dotter på varsin sida.

Men Joachim har inte förmågan att se det roliga i detta. Han är extremt fokuserad på matchen.

”Men SKYNDA DIG!”

Jag får väl vara glad att ödlan inte började dia.”

NUVARANDE Där ligger jag halvnaken och juckar
NÄSTA Sommarens måsten i garderoben