Foto: Getty Images/Comstock Images

Vilka bestämmer där du bor?

I varje stad, stor som liten, finns företag som har makt över byggdens arbetsmarknad, framtidssatsningar och identitet.

För att ta reda på vilka som sitter i ett företags styrelse kan du antingen titta på företagets webbplats, där det vanligvis finns en förteckning över medlemmar och ansvarsområden. Du kan också ringa för att få listan. Om du vill dubbelkolla för att vara extra säker kan du söka på företagets namn på någon av följande sidor (klicka på namnet så kommer du till sajten). Var noga med att titta när sidan senast uppdaterades, för att få aktuell information. Det kan vara intressant att se vilka ansvarsområden de olika personerna har inom styrelsen, eftersom de olika posterna har mer eller mindre tunga uppgifter.

Alla bolag

Bolagsverket

Bolagskoll

Är du intresserad av styrelsearbete? Vill du lära dig mer om hur det funkar? Kolla in några av de här organisationerna och företagen som utbildar i styrelarbete. Om du redan arbetar på ett företag, kan du prata med din chef eller personalavdelning om fortbildning på området.

StyrelseAkademien

Styrelsekvinnor.com

PwC 

ABF

Studieförbundet vuxenskolan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!