Småföretagare och storjobbare

Ett eget företag är drömmen för många. Man vill kunna disponera sin egen tid, slippa vara bunden och bestämma allt själv. I verkligheten tillhör småföretagarna de som jobbar mest av alla och som har svårast att ta ledigt. Semestrande mamma och entreprenör, går det verkligen ihop sig?

Att vara egen företagare har sina fördelar. Men, som allt annat här i livet, finns det även en baksida på entreprenörskapet. Många lever med sitt jobb, tar med det i sängen om kvällarna och riskerar att bli utbrända. Kanske känns det extra tungt att leva så nu i semestertider, när andra är lediga.

I Damrummet finns många med erfarenhet av detta.

Signaturen "Desiree" lever på kanten för vad hon klarar av och skriver följande:

"Jag arbetar sju dagar i veckan - någonstans mellan 12-14 timmar om dagen – alltid jour – lönen är minimal – aldrig ledig. Jobbet i sig är jätteroligt, men nu har jag kört så här i drygt två år och jag orkar inte längre snart. Min familj och de få vänner jag har kvar säger att jag måste lugna ner mig. Jag vet att jag måste göra det, men det går ju inte. Vem ska göra det jag gör då? Företaget klarar inte av mer personalkostnader. Jag äter tabletter som gör att jag orkar med mitt liv, och jag vet att skulle jag sluta ta mina tabletter så skulle jag trilla ihop."

Detta inlägg har oroat andra läsare, och signaturen "Bella" svarar:

"Se till att bli sjukskriven! Eller lägg ner företaget! Eller ta en lång semester - går det inte att stänga ner företaget några veckor? GÖR VAD SOM HELST UTOM ATT FORTSÄTTA SOM DU HÅLLER PÅ NU! Ingenting kan vara värt mer än ditt liv!"

Tänkvärt dilemma, tycker vi. Är du också egen företagare och jobbar för mycket? Eller känner du någon som gör det?

In i tråden och diskutera:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!