Sara Damber coachar entreprenörer

Har du en kreativ idé som kan göra världen lite bättre? Läs Linda Skugges intervju med Sara Damber om Playing for Change. Och läs Saras 6 bästa tips till sociala entreprenörer!

Berätta gärna lite om Playing for change! 

– Playing for Change är en utmaning till innovativa sociala entreprenörer som vill arbeta för en bättre värld – och få betalt för det. Bland Sveriges alla kreativa nytänkare söker vi åtta personer med en idé som förändrar världen genom barns och ungas rätt till lek. De får lön i ett-tre år och professionellt stöd av några av Kinnevikgruppens bästa medarbetare. Bakom satsningen står Kinnevik, Korsnäs, Metro, MTG, Tele2, Transcom och Hugo Stenbecks Stiftelse. Vi vill förändra världen – och göra det genom att bidra med det vi kan bäst. Vi vill hitta entreprenörer som brinner för barn och unga, och ge dem stöd i deras affärsplan, kommunikation, med affärsjuridik och strategi. Och lön. Fram till den 28 februari kan vem som helst anmäla sig till utmaningen på playingforchange.se.

Du är en otroligt inspirerande entreprenör med viktiga saker som friends på ditt cv, vilka inspireras du av?

– Jag inspireras hela tiden på olika sätt, jag är ”lätt flörtad” när det gäller inspiration.  Jag blir förstås mest inspirerad av andra människor, modiga, kloka och kreativa. Men jag inspireras även av utmaningarna i sig, att identifiera något i samhället som inte funkar/är fel och åta sig utmaningen att försöka ändra på rådande situation. Jag triggas av möjligheten, svårigheten men med övertygelsen av att det går att förändra. Inget är omöjligt.

Vad är det allra bästa med att vara entreprenör?

– Konsten att hitta nya vägar, lösningar och möjligheter. Att få driva det jag själv tror allra mest på och kämpar för. Att dagligen utmanas och få vara kreativ. Inte behöva tumma på ens egna val och värderingar. Det är mer en personlighet än ett val. Entreprenörskapsandan är en del av min person.

Varifrån får du alla dina bra idéer?

– I möte med andra. Samtal. Orättvisor. Världen. 

Saras sex bästa tips för en social entreprenör!

1. Tid är pengar. Långa och många möten är inte alltid ett effektivt sätt att använda din dyrbara tid.

2. Håll aldrig på din idé. Prata med människor, få andras åsikter och synpunkter.

3. Behåll kontrollen och håll fokus. Se till att arbetet drivs för att uppfylla din vision.

4. Våga fråga! Ring upp, jaga, stör och knacka på.

5. Bli expert på din fråga.

6. Skapa ett tydligt koncept, spetsa och se till att du kan formulera din idé kortfattat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!