Så lyckas du i medievärlden!

Plugga, visa intresse och var ödmjuk. Det är några av tipsen som Caroline Lidman skrapat fram bland kända mediepersonligheter i Sverige. Hennes nya bok heter "Mediakåt – din nyckel till medievärlden".

? I dagarna kommer Caroline Lidman med boken ”Mediakåt – din nyckel till medievärlden”. Författaren har intervjuat tio medieprofiler med olika yrken, alla framgångsrika på sitt sätt. Tillsammans ger de oss bland annat svaren på allt mellan vad man sysslar med inom ”public relations” och hur man låter bra i radio.

Varför har du skrivit den här boken?

– Jag har själv varit intresserad av mediebranschen sedan nionde klass, men känt att det är som en hel djungel av yrkestitlar som man inte vet något om. Det är svårt att sätta fingret på hur man lyckas komma någon vart. Jag skrev boken som en guide, delvis till mig själv.

Finns det ett facit på hur man gör karriär?

– Nej det gör det väl inte, men det jag tar upp i boken ger tips på hur man ska vara, vad man ska plugga, hur man ska tänka och på så sätt komma en bit på vägen.

Vad kan vi förvänta oss av tipsen?

– Jag hoppas kunna inspirera! Peter Settman sa till exempel att man skapar sin egen tajming och sina egna möjligheter. Det är ju en av anledningarna till att jag pratar med amelia idag. Utan mitt pressmeddelande kanske det inte hade hänt. ?

Carolines karriärtips!

1. Plugga! De flesta yrken kräver en viss förkunskap. Det är klokt att ha en utbildning att luta dig tillbaka på.

2. Visa intresse för de din ”drömarbetsarbetsgivare”, även om de inte söker personal just för tillfället.

3. Försök få en praktikplats eller som en tjänst som assistent. Det är ett bra sätt att ta sig in i branschen, men räkna med att jobba hårt.

4. När du tagit dig in i branschen, var ödmjuk. Försök lära dig något av alla!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!