Så gör du för att se om du får pengar tillbaka på skatten

Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen! Nästan i alla fall. Från och med i dag kan du se om du kommer att få pengar tillbaka på skatten i år – eller om det blir restskatt.

TIPS! Skatteåterbäring 2020 – allt du behöver veta, hittar du här.

Skatteverket har börjat att skicka ut årets deklarationer och alla ska ha fått sin i brevlådan senast den 15 april. Men redan i dag kan du logga in på Skatteverkets hemsida eller deras app för att se din deklaration elektroniskt och därmed också få det preliminära beskedet om hur mycket pengar du kommer att få – eller tvingas betala.

För att se din deklaration behöver du en e-legitimation eller ett mobilt bank-id. Sedan gör du såhär:

Alternativ 1: Klicka här för att komma till Skatteverkats sida för Inkomstdeklaration 1. Logga sedan in på e-tjänsten. I ena hörnet på sidan kommer du då att se hur mycket du får tillbaka eller ska betala.

Alternativ 2: Ladda ner Skatteverkets app. Både i App-store (för iOS) och i Google Play (för Android) söker du på "Skatteverket" för att hitta rätt. Välj sedan inkomstdeklaration och logga in med ditt mobila bank-id. Klicka sedan på skatteberäkning för att se hur mycket du ska betala eller få tillbaka.

MISSA INTE:

När du fick se din skatteåterbäring – hur glad blev du på en skala? Testa dig här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!