Rödhåriga kvinnor väljer bättre lösenord än män

Är du kvinna? Och dessutom rödhårig? Då är du grym på att välja lösenord. Är du däremot en man med ovårdat skägg så är dina lösenord ganska ogenomtänkta. I dag är det lösenordsbytardagen –passa på att se över alla dina olika inlogg.

Nu för tiden har vi lösenord och koder till nästan allting – bankdosan, mejlen, jobbdatorn, kontokortet och nätbutiken, för att nämna några exempel. Ofta väljer vi samma lösenord till flera inlogg, något som är dåligt ur säkerhetssynpunkt då lösenorden blir lättare att knäcka. Därför har den 20 januari utsetts till lösenordsbytardagen –en dag då du ska se över dina olika inlogg och passa på att byta dina lösenord.

Forskare har kommit fram till att färgen blå är det vanligaste lösenordet när internetanvändare väljer lösenord och i det inkluderar en färg, skriver BBC. Anledningen till det tror man är att många stora sajter, till exempel Facebook, Google och Twitter har blått i sina logotyper.

Studier menar också att rödhåriga kvinnor är bäst på att välja säkra lösenord och att män med yvigt skägg eller ovårdat hår väljer de sämsta. Kvinnor i allmänhet tenderar också att välja längre lösenord än män, medan männen väljer mer blandade lösenord.

Kanske vill du också läsa:

Klämdagar 2014 – Så maxar du din ledighet

30 filmer som fyller jämnt 2014 (varning för viss åldersnoja!)

Retuscheringen som upprör –Diane Keaton gjordes yngre för att passa i sminkreklam

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!